Πρόβλημα με τη χορήγηση αναλώσιμων διαβήτη από 1/1/17
24/12/2016
Αδιέξοδο έχει δημιουργηθεί στις συζητήσεις με τον ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη από 1η Ιανουαρίου 2017.
Οι απαιτήσεις του ΕΟΠΥΥ είναι παράλογες και ανεφάρμοστες για τα φαρμακεία...
Εκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου με θέμα την υπογραφή ή όχι της συλλογικής σύμβασης που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ για όλους τους παρόχους (και για τα φαρμακεία) και που προϋποθέτει εκτός των άλλων, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ιατροτεχνολογικό ISO για ΚΑΘΕ ΕΝΑ προμηθευτή.
Ανατρέξαμε αμέσως στην PGEU και στα μέλη - κράτη και μόλις με πληροφόρησε η νομική σύμβουλος της PGEU κυρία Βerganza πως όπου εφαρμόζεται ΙSO είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ και μάλιστα μού έστειλε και την τελευταία ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Περισσοτερα στο ΔΣ της Τρίτης στον Πανελλήνιο.
Παρόλα αυτά μεγάλες προμήθειες αναλωσίμων υλικών από φαρμακεία δεν κρίνονται προς το παρον σκόπιμες.
Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ




