Εκτύπωση
PDF

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διαγωνισμός φωτογραφίας από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου
με θέμα Φαρμακευτικά και Αρωματικά Βότανα της Δωδεκανήσου.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, στην προσπάθειά του να αναδείξει τον πλούτο των νησιών μας σε αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα, αλλά και να ενθαρρύνει τους ερασιτέχνες φωτογράφους να ανακαλύψουν και να αναδείξουν τα βότανα αυτά, προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα “Φαρμακευτικά και Αρωματικά Βότανα της Δωδεκανήσου”.
Στον πλανήτη μας υπάρχουν 300.000 περίπου καταγεγραμμένα φυτά. Από αυτά 10.000 υπάρχουν στην Ευρώπη και 6.000 υπάρχουν στη χώρα μας. Τα περισσότερα από αυτά υπάρχουν και στα νησιά μας. Είναι χρέος μας να τα καταγράψουμε και να τα αναδείξουμε!

Σας προσκαλούμε λοιπόν να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας, όπου μέσα από τις φωτογραφίες σας θα αποτυπώσετε την ομορφιά των φυτών αυτών. Στην συνέχεια, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου θα διοργανώσει μια έκθεση και θα εκδώσει ένα λεύκωμα ή ένα ημερολόγιο ώστε να τα αναδείξουμε και να τα κάνουμε γνωστά στο ευρύ κοινό.

Δικαίωμα συμμετοχής.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι άνω των 16 ετών ή ανήλικοι με την συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.

Προθεσμία συμμετοχής.
Οι δηλώσεις συμμετοχής και η αποστολή των φωτογραφιών θα γίνονται δεκτές έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Διαδικασία συμμετοχής.
Ο φωτογράφος, ο οποίος πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός των έργων που θα υποβάλει, θα μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό μας με όσες φωτογραφίες επιθυμεί, με διαφορετικά είδη φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών του τόπου μας.

Για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό είναι απαραίτητο:
1) Οι φωτογραφίες που θα αποσταλούν να είναι σε ψηφιακό αρχείο jpeg, τουλάχιστον 10 megapixels.
2) Η κάθε φωτογραφία θα πρέπει να συνοδεύεται από μία λεζάντα που θα αναγράφει το μέρος και την ημερομηνία όπου φωτογραφήθηκε το συγκεκριμένο φυτό.
3) Δεν θα γίνονται αποδεκτές φωτογραφίες που αλλοιώθηκαν με Photoshop, ή άλλο λογισμικό πρόγραμμα, καθώς και φωτογραφίες στις οποίες, κατά τη φωτογράφιση, χρησιμοποιήθηκαν φίλτρα αλλοίωσης της εικόνας, που ενδέχεται να διαθέτει η φωτογραφική μηχανή. Επιτρέπεται μόνο μερική διόρθωση των φωτογραφιών (color, contrast, cropping).
4)Τροποποίηση στις φωτογραφίες του διαγωνισμού όπως για παράδειγμα πλαίσια, υδατογραφημένα και ηλεκτρονικές υπογραφές δεν επιτρέπονται.

Κριτική επιτροπή.
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον γνωστό φωτογράφο Νίκο Κασέρη, τον Επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων και ερασιτέχνη βοτανολόγο Ιωάννη Βολανάκη και ένα στέλεχος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.


Βραβεία.

Θα απονεμηθούν, τρία βραβεία και τρεις τιμητικοί έπαινοι που θα προκύψουν από την κριτική επιτροπή. Τα τρία πρώτα βραβεία θα είναι τα εξής.

1ο βραβείο: Φωτογραφικά είδη αξίας 500 ευρώ
2ο βραβείο: Φωτογραφικά είδη αξίας 300 ευρώ
3ο βραβείο: Φωτογραφικά είδη αξίας 200 ευρώ

Σε κάθε ένα από τους τρεις τιμητικούς επαίνους θα δωθούν και φωτογραφικά είδη αξίας 100 ευρώ.

Σημειώσεις.
Κάθε φωτογράφος μπορεί να κερδίσει το πολύ ένα βραβείο. Τα δώρα θα είναι της επιλογής των νικητών και δεν θα μπορούν να αντικατασταθούν με μετρητά. Το κατάστημα φωτογραφικών ειδών από το οποίο θα αγοραστούν τα δώρα θα είναι της επιλογής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.

Δημοσιότητα και πνευματικά δικαιώματα.
Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους δημιουργούς φωτογράφους αλλά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες αυτές για την έκδοση ενός ημερολογίου, ενός λευκώματος ή για τη διεξαγωγή μιας φωτογραφικής έκθεσης ή σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητά του με ονομαστική αναφορά στον/στην δημιουργό φωτογράφο.

Δήλωση συμμετοχής.
Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να αποστείλει συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής που επισυνάπτεται. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό θα σημαίνει αποδοχή όλων των παραπάνω κανονισμών και η μη συμμόρφωση με οποιοδήποτε από αυτούς, θα συνεπάγεται με αποκλεισμό από το διαγωνισμό.

Κατεβάστε την αίτηση ΕΔΩ:Οι φωτογραφίες μαζί με την αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου 2020 σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. με την ένδειξη για τον διαγωνισμό φωτογραφίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.

Αποτελέσματα του διαγωνισμού.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν εντός 15 ημερών από την λήξη του. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου θα αποστείλει ηλεκτρονικά μέσω e-mail τα αποτελέσματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η Κριτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των ημερομηνιών που αναφέρονται πιο πάνω, αν αυτό θεωρηθεί αναγκαίο για οποιοδήποτε λόγο.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

Επικοινωνiα

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνηστε μαζι μας:

τηλ. 22410 38151
fax. 22410 38153
email. farmsyldod@gmail.com

Φορμα Επικοινωνιας

 

Φωτογραφίες

spotlight spotlight spotlight
spotlight spotlight spotlight
spotlight spotlight spotlight

Newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας, παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία

Name:
Email: