Εκτύπωση
PDF

Έναρξη εκτέλεσης γνωματεύσεων αποκλειστικά με τη χρήση άυλων μοναδικών αριθμών αποζημίωσης (άυλα barcodes)

22/10/2018

Ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι στις 8 Οκτωβρίου αρχίζει η εκτέλεση γνωματεύσεων μόνο με άυλα barcode για τις κατηγορίες "Επιθέματα", "Καθετήρες" και "Οστομικά είδη". Για τις υπόλοιπες κατηγορίες υλικών το σύστημα εκτέλεσης γνωματεύσεων θα λειτουργήσει παράλληλα και με τους δυο τρόπους εκτέλεσης (με τη χρήση άυλων κωδικών και χωρίς) μέχρι τις 30/10/2018, λαμβάνοντας μια τελευταία παράταση.
Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι "σε συνέχεια της από 06/09/2018 ανακοίνωσης της Γενικής Διεύθυνσης Οργάνωσης και Σχεδιασμού Υπηρεσιών Υγείας, για την έναρξη λειτουργίας του συστήματος εκτέλεσης γνωματεύσεων με τη χρήση άυλων μοναδικών αριθμών αποζημίωσης Ιατροτεχνολογικών, Υγειονομικών Υλικών και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής (άυλα barcodes), σας ενημερώνουμε ότι από 08/10/2018, η εκτέλεση γνωματεύσεων για τις κάτωθι κατηγορίες θα ξεκινήσει να πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση των άυλων κωδικών.
Οι κατηγορίες είναι: Επιθέματα, Καθετήρες, Οστομικά Είδη.
Το σύστημα εκτέλεσης γνωματεύσεων θα λειτουργήσει παράλληλα και με τους δυο τρόπους εκτέλεσης (με τη χρήση αύλων κωδικών και χωρίς), μέχρι τις 30/10/2018, για τις υπόλοιπες κατηγορίες υλικών λαμβάνοντας μια τελευταία παράταση από την αρχική ημερομηνία υποχρεωτικής εκτέλεσης μόνο με τα άυλα barcodes, λόγω του μεγάλου όγκου των αιτήσεων που έχουν γίνει και λόγω πληθώρας λαθών στις αιτήσεων των εισαγωγέων (ειδικότερα στον αριθμό των τεμαχίων) με στόχο την ομαλή μετάβαση στο νέο τρόπο εκτέλεσης γνωματεύσεων με άυλους κωδικούς.
Η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Τμήμα Σχεδιασμού Παροχών, Κοστολόγησης – Τιμολόγησης Ιατροτεχνολογικού, Υγ/κού Υλικού και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής, προχωρά με εντατικούς ρυθμούς στην εξέταση όλων των αιτημάτων καθώς και στην επίλυση τυχόν θεμάτων που προκύπτουν, με στόχο τις επόμενες ημέρες να έχει προχωρήσει το σύνολο των διαδικασιών.
Για τις κατηγορίες των: Αναπνευστικών/Οξυγόνων καθώς και για τα Ορθοπεδικά επί παραγγελία, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για το χρόνο εφαρμογής του συστήματος των άυλων κωδικών.
Για διευκρινίσεις επί της διαδικασίας καταχώρησης της αίτησης και απόδοσης άυλων κωδικών, παρακαλούμε να απευθύνεστε στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ".

Επικοινωνiα

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνηστε μαζι μας:

τηλ. 22410 38151
fax. 22410 38153
email. farmsyldod@gmail.com

Φορμα Επικοινωνιας

 

Φωτογραφίες

spotlight spotlight spotlight
spotlight spotlight spotlight
spotlight spotlight spotlight

Newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας, παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία

Name:
Email: