Ζέφυρος - Ρόδος, 85100 - Κτίριο ΔΟΥ, 6ος Όροφος 2241038151
Tηλέφωνο:

2241038151

Δευτέρα - Παρασκευή

8:00 π.μ - 4:00 μ.μ

Email:

farmsyldod@gmail.com

Πως θα δουλέψουμε από αύριο 17/4/2012

16/4/2012

Συνάδελφοι Χριστός Ανέστη και ας ελπίσουμε η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει τη λύτρωση στη χώρα,στο κλάδο και στο πολύπαθο χώρο της υγείας γιατί όντως η περασμένη εβδομάδα ήταν εβδομάδα των παθών αφού οι συνεχείς αλλαγές(δύο δελτία τιμών,διαφορετικές εγκύκλιοι από ΥΥΚΑ και ΕΟΠΥΥ)σε συνδυασμό με την κατάθεση και την εξόφληση του ΕΟΠΥΥ καθιστούσε δύσκολη κάθε προσπάθεια για έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση.

Τώρα που ηρεμήσαμε και αφού είδαμε και στην πράξη κάποια πράγματα ας δούμε με μπούσουλα και τη δουλειά του συναδέλφου απ'τον Φ.Σ.Κορινθίας Δημήτρη Τσιριμπή(πηγή hellenic-pharmacy.com)πώς θα δουλέψουμε από αύριο.

ΕΟΠΥΥ:
  • Αν η ηλεκτρονική δεν τρέχει εκτελούμε χειρόγραφα.Προτείνουμε να εξαντλήσετε πρώτα κάθε δυνατή προσπάθεια και μόνο σε τραβηγμένες καταστάσεις(π.χ εξαφάνιση συνταγής!!!,μηδενική κοστολόγηση!!! κ.λ.π) γιατί η μοναδική εγγύηση που έχουμε είναι απ'τον Π.Φ.Σ.(βλ.σχετικό έγγραφο 1 στο τέλος)Εννοείτε ότι πάνω από 150 ευρώ θέλουν θεώρηση
  • Εκτελούμε 10 δραστικες.(προσοχή ο ΕΟΠΥΥ έχει βγάλει επικαιροποιημένο κατάλογο στις 13/4-βλ.σχετικό έγγραφο 2 στο τέλος) Όπως και σε όλα τα Ταμεία. Στις χειρόγραφες π.χ. omeprazole δίνουμε γενόσημο ή Losec με έξτρα επιβάρυνση. Σε ηλεκτρονικές δίνουμε ό,τι λέει!
  • Κοστολογούμε Τιμή Αναφοράς στα γενόσημα και εισπράττουμε τη διαφορά στα πρωτότυπα. Αγνοούμε την ΗΔΙΚΑ(πολλά λάθη στην κοστολόγηση-τιμή αναφορας) και κοιτάμε τί υπολογίζει το πρόγραμμά μας! Αυτό ξέρει.Από βδομάδα θα ενσωματώσουν  και τη διαφορά σε σχέση με τη τιμή αναφοράς στη συμμετοχή.
  • ΦΥΚ δίνουμε εμείς ακόμα με στερείται.(βλ.σχετικό έγγραφο 4 στο τέλος.) Οι ηλεκτρονικές με ΦΥΚ εκτελούνται και χειρόγραφα.(αν δεν μας αφήνει ή αν λήξει περιμένοντας το στερείται).Εννοείται ότι  θέλουν θεώρηση για >150 ευρώ.
  • ΟΓΑ δίνουμε ακόμα ΦΥΚ χωρίς στερείται, αλλά όσα θέλουν Επιτροπή πρέπει να περάσουν.
  • 2μηνες δίνουμε-με θεώρηση οι πράσινες, χωρίς οι ηλεκτρονικές. Οι ηλεκτρονικές ΝΑΤ δεν έχουν δίμηνες. Σε πράσινη όμως μπορούν να κόψουν 2μηνη. ΕΟΠΥΥ είναι κι αυτοί πια.
  • Οι καινούριες συμμετοχές είχαν πει ότι θα ισχύσουν με το καινούριο ΔΤ. Αυτό βγήκε  αλλά και πάλι δεν είμαστε και σίγουροι. Παρ’ όλα αυτά, εμείς εκτελούμε με ό,τι γράφει η ηλεκτρονική, δεν είναι πια δική μας ευθύνη!
  • Δεν καταχωρούμε χειρόγραφες/δεν πληρώνουν 1 ευρώ. Από Ιούνιο αυτά.

ΝΑΤ:

  • μπήκε στον ΕΟΠΥΥ.
  • άρα παίρνουμε πράσινες ή ηλεκτρονικές και όχι ροζ! Μιας όμως που δεν μπήκε ακόμα στην ΗΔΙΚΑ παίρνουμε τις δικές τους γιαλαντζί-ηλεκτρονικές! Δε θέλουν θεώρηση (ηλεκτρονικές είναι στην τελική), ούτε αλλάζουμε γενόσημα σ’ αυτές! Αλλά τέλος του μήνα θα τις βάλουμε στο ματσάκι με τις χειρόγραφες.
  • η συμμετοχή 20% φυσικά δεν υπάρχει.Μπήκε στον ΕΟΠΥΥ.
  • ΦΥΚ παίρνουν από μας χωρίς στερείται μέχρι νεοτέρας (όπως ΟΓΑ).
  • επιτροπές ΕΟΠΥΥ (π.χ. Forsteo) δεν περνάνε μέχρι 30/4/2012. Μετά ναι (όπως ΤΩΡΑ ΟΓΑ).
  • ροζ θα πάρουμε αν είναι 26/3 έως 30/3 (το γνωστό «5 μέρες εκτέλεσης») ή αν είναι 3μηνες με ημερομηνία έκδοσης 26/1 έως 31/3 (λογικό).

ΕΤΑΑ:

  • ΔΕΝ έχουν μπει ΕΟΠΥΥ (ακόμα). Απλά μπήκαν στην ΗΔΙΚΑ. Εκδίδονται ηλεκτρονικές συνταγές ΗΔΙΚΑ. Αν δεν μπορεί το σύστημα γράφουν στα παλιά ατομικά συνταγολόγιά τους. Προσοχή: όχι σε πράσινες!Πράσινες=ΕΟΠΥΥ. Βέβαια και οι δικές τους πράσινες είναι: προσέχτε το αυτό, έτσι..?
  • ΔΕΝ έχουν μπει ΕΟΠΥΥ. Γι’ αυτό και τα αναλώσιμά τους εξακολουθούν να τα παίρνουν όπως παλιά.
  • ΔΕΝ έχουν μπει ΕΟΠΥΥ. Γι’ αυτό και τέλος του μήνα θα τα καταθέσουμε (ηλεκτρονικές και χειρόγραφες μαζί) όπως και πριν, το καθένα στο Ταμείο του!

ΕΠΙΣΗΣ:

- ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗΣΥΦΑ ΑΠΟ 15/4/2012 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
-ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 30/4 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ. Aπό αύριο που τελειώνει η προθεσμία των φ/αποθηκών μη στοκάρεται όσα(λίγα) ακριβαίνουν: θα τα αγοράζετε με αυξημένη ΧΤ κκαι θα τα πουλήσετε με μειωμένη ΛΤ.
-Από 1/5 και μετά τα Φάρμακα > 200 ευρώ (ΧΤ) θα είναι 30 ευρώ συν κάτι ψιλά.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΦΥΚ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΌ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΥΕΙ ΤΟ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
(βλ.σχετικό 3 στο τέλος-νέο δελτίο τιμών.Αν έχετε το κατάλληλο πρόγραμμα στο excel μπορείτε χρησιμοποιώντας διάφορα φίλτρα να δείτε μόνο τα ΦΥΚ που χορηγούμε,την λίστα με τα νέα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ και τα φάρμακα της νέας αρνητικής λίστας
 

2)Με αφορμή την ορθή επανακοινοποίηση του Δελτίου τιμών φαρμάκων, που έγινε, στις 10/04/2012, από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ επικαιροποιημένος κατάλογος συνταγογραφούμενων σκευασμάτων με βάση τη δραστική ουσία.

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΙΜΩΝ που ανακοινώθηκε στις 08/04/2012 στην ιστοσελίδα του Οργανισμού παύει να ισχύει.

εκ της Δ/νσεως Φαρμάκου

/Content/Images/Doc_xls.PNG   ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ 10 ΔΟ 11_04_12 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3)deltio10042012.xlsx Μέγεθος: 1.1 MB

4)Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση ακριβών φαρμάκων

 

fs12 edapy
fs12 sydagografisi
fs12 eopyy
fs12 pfs
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνηστε μαζι μας
Tηλ. 2241038151
Εφημερίες Ρόδου
Εφημερίες Νησιών

Login